TwaanLab dagelijks open in Bibliotheek Waterland

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bibliotheek Waterland en het TwaanLab openen dé digitale broedplaats voor de jeugd.

[/vc_column_text][vc_column_text]Na een lange zoektocht voor een geschikte locatie is er een thuisbasis gevonden voor de digitale broedplaats TwaanLab. Vanaf 22 april zal het TwaanLab zijn deuren openen in de Bibliotheek Waterland.

 

Het TwaanLab heeft de mogelijkheid gekregen van de Bibliotheek Waterland om wekelijks de Purmerendse locatie te gebruiken als digitale broedplaats. Met deze unieke samenwerking wil de Bibliotheek Waterland bijdragen aan het verwezenlijken van het TwaanLab, een jongerencentrum waar de technische en creatieve jeugd gestimuleerd en ontplooid wordt. Het TwaanLab is een verbindende plek waar jongeren leren programmeren, 3D printen of samen bouwen aan hun eigen robot. ‘Het grootste gemis aan het TwaanLab was de mogelijkheid om jongeren een vaste plek te geven waar ze makkelijk samen kunnen komen en werken. Wij zijn erg blij dat de Bibliotheek Waterland deze broedplaats mogelijkheden aan het TwaanLab heeft gegeven’ aldus initiatiefnemer Toine Rohner.

 

Door de nieuwe samenwerking met de Bibliotheek Waterland zal het TwaanLab zijn deuren openen van dinsdag t/m zaterdag. Tijdens deze dagen is er de mogelijkheid om cursussen en workshops te volgen maar zal het TwaanLab voornamelijk open zijn als vrije instuif. Het TwaanLab staat voor een zelfstandige jeugd en wil jongeren vooral de mogelijkheden bieden om gezamenlijk aan eigen projecten te werken en hierbij te begeleiden.

 

Vanaf 22 april zullen de deuren van de Bibliotheek Waterland en het TwaanLab opengezet worden voor alle creatieve en technische jeugd van Waterland. Jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen dan wekelijks meedoen aan cursussen en workshops als (games) programmeren, vloggen en digital art. Dit aanbod zal gefaseerd uitgebreid worden met 3D modelleren/printen, robotica en nog veel meer!

 

Het TwaanLab zal vanaf september dagelijks open zijn. Vanaf 1 mei zal het TwaanLab wekelijks open zijn op:

woensdag 13 – 18,
donderdag en vrijdag 15 – 18
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *