Digitale geletterdheid onderwijsprofessionals

Sterk digitaal onderwijs

TwaanLab is er voor jouw school

Digitale geletterdheid is een essentieel onderdeel geworden van het moderne onderwijs en vereist van onderwijsprofessionals dat zij beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om leerlingen te kunnen onderwijzen en begeleiden in het gebruik van digitale technologieën. TwaanLab richt zich daarom op het ondersteunen van het opleiden van teams in het onderwijs om digitale geletterdheid te ontwikkelen.

Om onderwijsprofessionals te professionaliseren bieden wij verschillende trainingsmogelijkheden, zoals studiedagen, workshops en zetten wij periodiek iCoaches op locatie in, waarbij het effectief inzetten van IT binnen of buiten het klaslokaal centraal staat. Je kan hierbij denken aan het digitaal vaardig zijn met Excel, digitaal toetsen, ELO-platformen of de inzet van AI (Artificial Intelligence). Door effectief IT in te zetten kan je de werkdruk verlagen voor alle onderwijsprofessionals (docenten, OOP en management), waardoor er meer tijd is voor het lesgeven, leerproces en overige onderwijstaken.

Om leerlingen betrokken te houden bij het onderwijs is de inzet van technologie van essentieel belang. Het gebruiken van digitale technieken binnen het klaslokaal en het hierbij betrekken van leerdoelen zorgt voor een modern leerklimaat waarin leerlingen eigentijdse kennis en ervaring opdoen. Door het onderwijs te koppelen aan de leefwereld van onze leerlingen en de praktijk worden leerlingen gemotiveerd en geactiveerd.

Door gebruik te maken van TwaanLab iCoaches wordt jouw team over een langere periode ondersteund in het digitaal vaardig worden of het ontwikkelen van een onderwijsvisie met IT integratie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet iedereen binnen het team een expert hoeft te zijn. Het eigen ‘vak’ van de onderwijsprofessional staat immers voorop. De dienst is erop gericht om de kennis en vaardigheden van het team als geheel te verbeteren, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. 

Onze trainingen hebben als doel het verbeteren van de digitale vaardigheden van onderwijsprofessionals door middel van verschillende opleidingsmogelijkheden, zodat zij in staat zijn deze kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen. Hierdoor wordt het onderwijs effectiever, efficiënter en kan de werkdruk voor onderwijsprofessionals worden verlaagd.

We bieden verschillende opties voor het digitaal geletterd maken van uw team. Kijk hieronder hoe wij uw school kunnen helpen bij het digitaal geletterd maken van uw team.

Wij ondersteunen uw school op maat.

Een greep uit onze producten:

Creatieve en technische digitale geletterdheid

Vanaf 6 werkmiddagen

Digitaal geletterdheid talentontwikkeling in de klas

Leer om creatieve en technische toepassingen in te zetten in de klas. In deze cursussen duik je in de wereld van 2D en 3D ontwerpen, media, programmeren, robotica of droning en ontdek je hoe je deze technologie kan toepassen binnen het curriculum. De cursussen zijn ontworpen voor onderwijsprofessionals die zich willen specialiseren in een van deze onderwerpen en bieden diepgaande kennis en vaardigheden in deze gebieden.

Code:Club – Programmeren (o.a. Scratch, GameMaker, Unity)
Code:Club – Robotica (o.a. Micro:Bit, Lego Spike)
Code:Club – Computational thinking
Art:Tribe – 2D ontwerpen (o.a. Pixlr, Gravit, Canva, Sketchbook, Procreate)
Art:Tribe – 3D ontwerpen (o.a. Tinkercad, Blender, Fusion360)
Art:Tribe – VR en AR
YouTube:Squad – Film en video (o.a. ClipChamp, OBS streaming)
YouTube:Squad – Animatie (o.a. Animatron, Powtoon, Doratoon)
YouTube:Squad – Muziek (o.a. Soundtrap, Bandlab)
Droning

Microsoft 365 en google workspace in de klas

vanaf 3 werkmiddagen

Praktische trainingen voor gebruik in de klas

Een praktische training om onderwijsprofessionals vertrouwd te maken met alle mogelijkheden voor het maken van presentaties, documenten en spreadsheets. Deze training richt zich op het gebruik in de klas, welke essentiële vaardigheden zijn nodig om leerlingen stap-voor-stap zelfstandig gebruik te laten maken van de verschillende workspaces.

Microsoft 365 essentials (PowerPoint, Word en Excel)
Google Workspace essentials (Presentaties, Documenten en Spreadsheets)
Microsoft 365 ELO (Outlook, OneNote, OneDrive en Teams)

Microsoft 365 en google workspace buiten de klas

Op maat

Automatiseer onderwijstaken voor alle onderwijsprofessionals

Maak gebruik van automatisering in het onderwijs. Door processen te automatiseren binnen Outlook of slimme documenten op te stellen in Excel kunnen alle onderwijsprofessionals tijd besparen en werkdruk verlagen. Zo hou je meer tijd over voor de benodigde onderwijsprocessen zoals het lesgeven of begeleiden van leerlingen.

Digitaal klaslokaal

Studiedag, Trainingen en workshops

Tover jouw school om tot digitale leeromgeving

Met een klein scala aan producten tover je jouw klaslokaal om tot een digitale leeromgeving. Met deze simpele toepassingen betrek je meer leerlingen bij je les, kan je snel en makkelijk differentiëren en staat jaar op jaar jouw lesmateriaal klaar. Ontdek de mogelijkheden van jouw digitaal klaslokaal.

AI in het
onderwijs

Studiedag, trainingen en workshops

Maak gebruik van artificial intelligence

Maak kennis met de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in het onderwijs. Wij bieden trainingen en workshops aan om te leren hoe AI kan worden gebruikt om het leerproces van leerlingen te verbeteren en onderwijsprocessen van docenten te versnellen. Door het omarmen van AI stap je nu al in de toekomst van morgen.

TPACK
cursus

4 werkmiddagen
+ 4 meeloopdagen

Maak docenten TPACK vaardig

Het in de praktijk toepassen van de TPACK-methode vergt enige oefening. Met de cursus TPACK gaan we in 8 sessies dieper in op de TPACK-methode en hoe deze kan worden ingezet in de klas. In 4 middagen (her)ontwikkelen wij samen met het team bestaande lessen en geven wij inspirerende voorbeelden van technologie in het onderwijs met nut. Daarnaast zijn er 4 begeleidingsdagen met lesbezoeken om feedback te krijgen op de ontwikkelde lessen.

MEER TWAANLAB diensten

Ontwikkeling
IT-LAb

PO & VO

Een IT-Lab op elke school

Veilige en gefaciliteerde IT-lokalen voor een voordelige prijs

4-daagse schoolweek

PO

Werkdruk-
verlagend

Onze experts ontzorgen met het invullen van talent- en plusklassen

Vakintegratie technologie

PO & VO

Technologie in de klas

Direct aan de slag met vakgeintegreerde technologie

docenten en leerkrachten

PO & VO

TwaanLab experts in school

IT docenten gespecialiseerd in digitale geletterdheid