Direct profijt van digitale geletterdheid

Sterk digitaal onderwijs

TwaanLab is er voor jouw school

Geschreven door:

Quintoine Rohner

Digitale geletterdheid is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in onze maatschappij. Niet alleen voor de arbeidsmarkt, maar ook in het dagelijks leven en de toekomst van onze leerlingen. Het is daarom van groot belang om hier zo snel mogelijk mee te starten. Wacht daarom niet tot de verplichting in 2024/2025.

Door nu al te starten met digitale geletterdheid, geef je leerlingen de kans om zich optimaal voor te bereiden op hun toekomst. Digitale geletterdheid is namelijk niet alleen belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor hun toekomstige baan. Steeds meer beroepen vereisen digitale vaardigheden. Door hier nu al op in te spelen, zorg je dat je leerlingen goed voorbereid zijn op de toekomstige arbeidsmarkt.

Daarnaast is digitale geletterdheid ook belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Het stelt ze in staat om de mogelijkheden van technologie ten volle te benutten en creatief om te gaan met de vele digitale tools die beschikbaar zijn. Dit zorgt voor een brede basis van digitale kennis en vaardigheden die in de toekomst nog verder ontwikkeld kunnen worden.

Het vergroot niet alleen de digitale vaardigheden van leerlingen, maar het kan ook zorgen voor meer betrokkenheid en motivatie in de klas. Digitale geletterdheid kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd in bestaande vakken, waardoor leerlingen op een interactieve en aansprekende manier les krijgen. Bovendien bereidt digitale geletterdheid leerlingen voor op de digitale samenleving waarin zij straks terecht komen.

Als docent is het niet altijd eenvoudig om digitale geletterdheid te implementeren in je lessen. Waar moet je beginnen en welke tools en materialen zijn geschikt? Hier kan TwaanLab als onderwijsontwikkelaar en specialist bij helpen. Wij bieden begeleiding bij het implementeren van digitale geletterdheid en hebben veel kennis en ervaring op dit gebied. Zo helpen wij docenten om hun leerlingen optimaal voor te bereiden op de toekomst.

Kortom, het is belangrijk om zo snel mogelijk te starten met digitale geletterdheid. Hiermee geef je leerlingen de beste kans op een succesvolle toekomst en persoonlijke ontwikkeling. 

TwaanLab kan als externe partij helpen bij het ontwikkelen en implementeren van digitale geletterdheid op school. Als onderwijsontwikkelaar en specialist op dit gebied kan TwaanLab onder andere ondersteunen bij het opstellen van een visie en beleid op het gebied van digitale geletterdheid, het trainen van docenten en het ontwikkelen van lesmateriaal op maat.

Links uit dit artikel:

 

Wij ondersteunen uw school op maat.

TWAANLAB diensten

Ontwikkeling
IT-LAb

PO & VO

Een IT-Lab op elke school

Veilige en gefaciliteerde IT-lokalen voor een voordelige prijs

4-daagse schoolweek

PO

Werkdruk-
verlagend

Onze experts ontzorgen met het invullen van talent- en plusklassen

Vakintegratie technologie

PO & VO

Technologie in de klas

Direct aan de slag met vakgeintegreerde technologie

docenten en leerkrachten

PO & VO

TwaanLab experts in school

IT docenten gespecialiseerd in digitale geletterdheid