4-Daagse schoolweek

Sterk digitaal onderwijs

TwaanLab is er voor jouw school

Voor scholen die kampen met een lerarentekort of een te hoge werkdruk kan TwaanLab ontzorgen door de inzet van ICT docenten met een divers palet aan educatieve programma’s. De programma’s zijn gericht op het structureel opvangen van lesuitval, waarbij de nadruk ligt op het bieden van een rijke schooldag voor leerlingen.

Een belangrijk voordeel van het inzetten van TwaanLab docenten is de werkdrukverlaging voor leerkrachten. Door het bieden van programma’s op het gebied van media & digitale geletterdheid, wetenschap & techniek en kunst & cultuur kunnen docenten zich richten op het lesgeven van hun eigen vakgebied, zonder zich zorgen te maken over het opvangen van lesuitval.

Een ander voordeel is de talentvorming van leerlingen. Door het aanbieden van rijke programma’s op verschillende technologische gebieden, krijgen leerlingen de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit draagt bij aan een brede ontwikkeling van de leerling en kan ook bijdragen aan een hogere motivatie om naar school te gaan.

Het snelle opvangen van gemis aan kennis en vaardigheden is een belangrijk onderdeel van onze docenten. Als er lesuitval is, kan dit snel en efficiënt worden opgevangen door de beschikbare programma’s. Op deze manier wordt de leerachterstand van leerlingen beperkt.

Door het borgen van een ‘4-daagse schoolweek’ plus 1 rijke schooldag voor leerlingen draagt jouw school bij aan een positieve leerervaring en krijgen leerlingen een hogere betrokkenheid bij het leerproces. Door het aanbieden van programma’s op het gebied van media & digitale geletterdheid, wetenschap & techniek en kunst & cultuur wordt het onderwijs veelzijdiger en interessanter voor leerlingen.

We bieden verschillende opties voor het opvangen van lesuitval of werkdruk. Kijk hieronder hoe wij uw school kunnen helpen.

Wij ondersteunen uw school op maat.

Een greep uit onze producten:

Talentendag

Periodiek half/heel schooljaar

Wij vullen schooldagen met een rijk programma

TwaanLab biedt scholen de mogelijkheid om voor een periode van een half jaar of een heel schooljaar extra ondersteuning te krijgen bij het opvangen van ziekteverlof, werkdruk of personeelstekort. Scholen hebben hierbij de optie om te kiezen voor tijdelijke ondersteuning van 1 tot 5 dagen per week. Onze docenten kunnen ingezet worden per individuele klas of in carrousel over meerdere klassen of scholen verspreid ingezet worden.

Als invulling voor de talentdag kan er gekozen worden uit de programma’s media & digitale geletterdheid, wetenschap & techniek en kunst & cultuur. Deze programma’s zijn zo ontworpen dat ze makkelijk aansluiten bij het reguliere lesprogramma van jouw school.

Noodpakket

Vanaf 1 lesdag

Tijdelijke opvang ter voorkoming van lesuitval

TwaanLab biedt scholen tijdelijke inval bij onverwachte ziekte. Dit kan gaan om een plotselinge ziekte van een leerkracht of een onverwacht piekmoment in de lesuitval.

Vaak hebben wij direct een vervangende docent klaarstaan om lesuitval te voorkomen. Onze invalkrachten hebben de benodigde kwalificaties en expertise om de lessen voort te zetten en de leerachterstand van de leerlingen te beperken. Het doel is om de continuïteit van het onderwijsproces te waarborgen en de leerlingen op een kwalitatief en hoog niveau te blijven onderwijzen.

Op maat

Op maat

Wij luisteren naar de wens van jouw school

Elke school heeft zijn eigen wensen en visie. TwaanLab denkt graag mee over welke oplossingen het beste passen bij jouw school.

Zijn jullie benieuwd hoe digitale geletterdheid past binnen jouw school? Neem dan nu vrijblijvend contact op.

MEER TWAANLAB diensten

Ontwikkeling
IT-LAb

PO & VO

Een IT-Lab op elke school

Veilige en gefaciliteerde IT-lokalen voor een voordelige prijs

4-daagse schoolweek

PO

Werkdruk-
verlagend

Onze experts ontzorgen met het invullen van talent- en plusklassen

Vakintegratie technologie

PO & VO

Technologie in de klas

Direct aan de slag met vakgeintegreerde technologie

docenten en leerkrachten

PO & VO

TwaanLab experts in school

IT docenten gespecialiseerd in digitale geletterdheid