Toine Rohner

29 maart 2019

Geen reacties

ICT

ICT DIGITALE BASISVAARDIGHEDEN

OPDRACHT 4: Google Search Machine, tips en tricks

In onderstaand Evernote document staan een reeks Google zoekopdrachten met operators zoals ” “, -site: en *. Voer de Google searches uit en vind uit wat de operators van google doen met je zoekopdracht. We zijn dus niet op zoek naar de Google resultaten, maar wat doet Google met de zichtbare of onzichtbare zoekresultaten, laat hij zoekresultaten bewust niet of juist wel zien, welke functies van google kan je oproepen, hoe kan je op een specifieke website zoeken of juist niet? Zoek het uit met onderstaand Evernote document.
Klik hier om het gedeelde Evernote document te openen!

OPDRACHT 5: Google Apps: Sheets, de basis

Met onderstaand Google Sheets document leer je de basis van werken met een digitaal rekenblad ofwel spreadsheet zoals Google Sheets. Open de kopie van het document, voer de opdrachten uit op de tabbladen en ontdek de functionaliteit en handige rekenkracht van spreadsheets.
Klik hier om een kopie van het Google Spreadsheets document te openen

OPDRACHT 6: Google Apps: Sheets, het vervolg

Met onderstaand Google Sheets document ga je aan de slag met het vervolg van Google Sheets
Klik hier om een kopie van het Google Spreadsheets document te openen

OPDRACHT 7: Je eigen webshop!

PART 1: HET PLAN

De aankomende weken ga je werken aan het maken van jouw eigen website, die je gebruikt als webshop. Vandaag gaan we beginnen met het onderzoek naar bestaande webshops en ga je aan de slag met het bedenken van jouw eigen webshop ‘concept’. Dit onderzoek doe je naar aanleiding van het invullen van de volgende Evernote notitie.

PART 2: WORDPRESS INSTALLEREN EN OPZETTEN

Via de service van 000Webhost kunnen wij gratis onze eigen websites maken en beheren. Voor het gemak maken wij gebruik van de standaard aangeboden WordPress service. Maak een gratis account aan op https://nl.000webhost.com/ en installeer WordPress.

NOTE:
Na het maken van je account kan je jouw website terugvinden op via de volgende linkjes:
jouw website: https://jouwwebshopnaam.000webhostapp.com
inloggen wordpress dashboard: https://jouwwebshopnaam.000webhostapp.com/wp-admin/

PART 3: WORDPRESS THEMA'S INSTALLEREN

WordPress Thema’s bepalen het uiterlijk en de functionaliteit van je webshop. Op internet zijn talloze wordpress thema’s te vinden. Elk met hun eigen specialiteiten en functies zodat je exact de website kan maken die jij wilt. Zo kan het ene thema beter voor een webshop of bedrijf zijn en de andere beter als portfolio. Installeer en activeer op jouw website het thema Ignis.

NOTE:
Later kan je zelf beslissen om een ander thema te gebruiken voor jouw webshop. Voorlopig gebruiken we het thema Ignis zodat we zeker weten dat alles gaat werken zoals we willen.

PART 4: WORDPRESS PAGINA'S EN BERICHTEN

De content, ofwel inhoud, van je website word door wordpress opgebouwd door het oproepen van gemaakte content. Deze content bestaat in het begin uit Pagina’s (webpagina’s) en Berichten (blogposts). Later gaat dit ook bestaan uit producten, formulieren, gebruikers en nog veel meer. WordPress en het WordPress thema samen maken dit tot een complete website.

NOTE:
Volgende week ga je je eigen pagina’s en berichten maken. Nu gaan wij eerst onze website voorzien van een mooie frontpage (homepage). Je hoeft nu dus niks te doen, je mag door naar Part 5.

PART 5: WORDPRESS THEMA'S AANPASSEN (CUSTOMIZE)

Door een thema te customizen kan je het uiterlijk van jouw website, en dus thema, aanpassen. Zo kan één thema ontelbaar veel unieke uiterlijken krijgen. Bij jouw webshop houden we dit nog even simpel, we gaan alleen de standaard kleuren en frontpage header veranderen. Pas de frontpage header afbeelding en teksten aan naar juiste invulling voor jouw webshop.